Monday 28 December 2009

Vianoce v Zambii

Po našej malej expedícii nás už Jano nedočkavo čakal v kempe. Všetci sme boli strašne unavení a vôbec sa nám nechcelo na vodu, no keďže Jano práve došiel tak sme sa obetovali aby sme ho previedli perejami. Voda stále stúpa a tak sa pomaly ale iste všetky časti rieky menia. Niektoré válce miznú iné naberajú na sile.

Snorchel na 3. pereji

Nina na 4.

Nina na 5. pereji


Ďalší deň sa nám vyslovene splavovať dole nechcelo a tak sme sa aspoň donútili vypadlovať pod Victorine vodopády a pozrieť si ich zo spodu aj so známymi perejemi mínus rapids. Snažili sme sa vystupovať na jednu skalu aby sme si to tam mohli prezrieť a v tom na nás Capko a Snorchel začali kričať, že na nás ide krokodíl. Ja s Ninou sme začali pádlovať do prúdu s nádejou, že tam nepôjde. Po chvíle pádlovania sme ho zbadali a zistili, že to je len maličký krokodíl a že ten sa bojí viac nás ako my jeho. Občas sa totiž stane , že malý krokodíl prepadne cez hranu vodopádu šťastím prežije, preto je aj pár krokodílov na prvom úseku rieky. Ďalej na pláne bolo splaviť perej čís. 2 a zasurfovať si chvíľu. Vody je už veľa a tak nie je vôbec ľahké dostať sa do vlny. Inak super deň.
Na ďalší deň sme mali na pláne opäť ísť na vodopády ale tento krát z hora.


Po prehliadke vodopádov sme si s Ninkou kúpili náš vianočný darček a to zoskok Bungee juping. Skáče sa dole z mostu nad riekou Zambezi z výšky 110 m nad hladinou. Musím povedať, že to je veľmi silný zážitok.

Keďže v tento deň boli Vianoce rozhodli sme sa si ugrilovať na večeru veľkého lososa. Šnorchel špecialista na grilovanie rýb nám spravil perfektnú večeru so všetkým čo k tomu treba. Všetci sme si tento sviatok užili ako sa len dá, možno ešte lepšie ako doma.

Naše Vianoce

Ďalšie dni sme jazdili pereje , zväčša 1-10 v podstate stále to isté ale vďaka tomu že voda stále stúpa tak nás vždy prekvapia niečím novým.


Dnes máme opäť deň voľna a začíname plánovať výlet do Botswany na safari.

Fotky sú od Jana Rusnáka
Dalšie fotky sú na jeho picassa stránke.

Majte sa
Peter , Nina , Snorchel , Sasa , Jano , Capko , Mato

No comments: